Castell d’Hostoles

És una insigne fortalesa medieval ja documentat de l’any 1020 i el principal Castell de la Vall d’Hostoles. Actualment ha estat recontruït. Des de dalt trobem unes magnifiques vistes de la Vall d’Hostoles.

Castell de Colltort

Es situa a la carena formada per les serres del Corb i la de Finestres a una altitud de 847 metres. Del castell actualment se’n conserven part dels seus murs des d’on salbira una magnífica panorámica de la zona volcànica d’Olot.

Ermita de Puig Alder (Sant Salvador)

Apareix junt al castell d’Hostoles en el testament de l’any 1020.Actualment és l’ermita de Sant Salvador, restaurada fa pocs anys i disposa d’un petit refugi muntanyenc. Hi ha una vista esplèndida sobre la vall del Vallac o del Bastons.


Sant Cristòfol de Cogolls

Sant Cristòfol és l'església parroquial del poble de Cogolls (part del municipi garrotxí de les Planes). Dedicada a Cristòfor de Lícia, l'església ha estat molt modificada, amb un resultat poc harmònic. Sobre la porta d'entrada, que té una llinda de pedra treballada, hi ha un petit porxo cobert amb una teulada. A la petita capella hi ha la data de 1753.

Gorges riu Brugent

El riu Brugent és un afluent del riu Ter per l'esquerra. Neix a la serra del Corb, al terme municipal de Sant Feliu de Pallarols, i recorre 22 km a través de les comarques de la Selva i la Garrotxa abans de desembocar al Ter a Amer.